DEKLARIŠE SE KAO NEBINARNA OSOBA, A O ČEMU GOVORI NJEGOVA PESMA? Ovo je pobednik Evrovizije, Nemo
Nemo, Foto: RTS

BIOGRAFIJA

DEKLARIŠE SE KAO NEBINARNA OSOBA, A O ČEMU GOVORI NJEGOVA PESMA? Ovo je pobednik Evrovizije, Nemo

Nemo, koji se inače deklariše kao nebinarna osoba, imao je efektan nastup i isti takav kostim

Objavljeno: 00:51h

Predstavnik Švajcarske, Nemo Metler, nastupio je pod rednim brojem 21. u velikom finalu Evrovizije.

Iako ga je prethodnih dana prestigla predstavnica Izraela, Švajcarski kandidat ne prestaje da oduševljava publiku širom sveta. Efektan nastup, vrhunske glasovne mogućnosti, samo su neki od njegovih kvaliteta, koje je publika prepoznala.

1 / 4 Foto: RTS

Nebinarna osoba

Nemo, koji se inače deklariše kao nebinarna osoba, imao je efektan nastup i isti takav kostim.

Njegov kostim čine suknja iznad kolena, bele unihop čarape, patike u istoj boji s narandžasto-belim detaljima, dok je gore poneo kratku narandžasto-belu bundicu.

Nemov performans čini stajanje na krugu koji se rotira, a svoje vokalne sposobnosti je pokazao u pesmi koja se zove "The Code".

Ko je Nemo iz Švajcarske

Nemo Metler na Evroviziji se predstavlja pesmom "The Code", koja je inspirisana delimično i stvarnim životom, kaže. Nemo se deklariše kao nebinarna osoba,odnosno ne deklariše se kao ni muško ni žensko, već kao "they/them", odnosno "oni".

Nemo (25) je švajcarski muzičar, pevač i reper koji može da se pohvali znanjima sviranja violine, klavira i bubnjeva. Stvara žanrove repa, hip-hopa i popa. Izdao je tri EP-a do sad na nemačkom i engleskom jeziku u svojih devet godina karijere. Najuspešnija mu je pesma "Du" iz 2017. Takmičio se u šouu "The Masked Singer", gde je završio na petom mestu.

Švajcarska nije imala izbor za pesmu koja će ih predstavljati na Evroviziji, već je "The Code" izabran interno. Prijavile su se 472 pesme, a pobedničku su birala tri žirija: žiri švajcarske publike, žiri međunarodne publike i međunarodni stručni žiri od 25 članova.

"'The Code' govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba", kaže Nemo.

Bonus video:

03:14

SVI SU ZNALI DA JE EVROVIZIJA 2006. NAMEŠTENA! Danijel Alibabić tvrdi: To je u stvari bilo takmičenje između dve televizije

(Espreso / Kurir / I.M/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.